Opendeurdag deze zaterdag 23/03 in onze modelwoning in Geldenaken van 10 tot 17 uur (Tiensesteenweg 460 B-1370 geldenaken)

[gtranslate]

Ze hadden een Cosy huis laten bouwen in de Ardennen

Hebt u een bouwproject?

Contacteer ons

Ze hadden een Cosy huis laten bouwen in de Ardennen

Ze zijn beiden in het begin van de jaren’ 40. Net als de Walloons die dromen van een appartement aan zee, dromen ze vanuit het noorden van België van een huis in La Roche in de Ardennen. Het vlakke land aan de Brel, weten ze van hart tot hart en de golven van duinen trekken ze niet meer aan. Ze willen elk weekend kunnen ontsnappen in de heuvelachtige bossen, wandelen langs de grote wandelpaden, genieten van de herfst van de Indiase zomer, foto’s maken van het gebladerte dat rood en geel vermengt, verrassen van het wilde zwijn, een paar reeën oversteken, een haas zien draaien…. Wat een troost zou het zijn om in deze regio een klein huisje te kunnen kopen tegen een redelijke prijs. Elk weekend konden ze “op vakantie gaan” en later, als ze met pensioen gaan, een paar maanden blijven. In de winter zijn de skipistes open…. Op zee, zeldzaam is de sneeuwvlok die tegen het getij bestand is… Vanaf het begin besluiten ze zich tot Modulart te wenden, kiezen in de online catalogus het Cosy-model en de tour wordt in een paar weken gespeeld… Maar nu besluit de gemeente zich tegen het project te verzetten zoals het is: het huis moet onverzettelijk een gezicht hebben van Miserie! De steen is echt duur en het hout, ze zijn niet overtuigd: het dreigt hun huis een triest uiterlijk van goedkope cottage te geven… De ondernemer wordt niet ontmoedigd: hij heeft de gewoonte om aan de gemeenschappelijke eisen te voldoen. Hij bereidt binnen enkele dagen een project voor op hen. Het resultaat is opvallend: de tekening, de aquarel (of acryl?), toont een huis bekleed in cederhout met een natuurlijke uitstraling, het past perfect in het landschap.

Toen ze binnenkwamen, viel de sneeuw, hun huis stond midden in een kristallijne uitgestrektheid, een dikke laag bedekt het dak en de vensterbanken. Ze voelen zich als een natuurreservaat in Canada. De houtkachel verspreidt zich snel in de huiselijke warmte en troostende geur, dennenappels knapperige kaantjes. Nadat ze de essentie hebben verplaatst, gaan ze allebei naar de woonkamer om te genieten van een welverdiende geparfumeerde thee. Wat een proberen dag! Ze laten zich door de levendigheid van de vlammen absorberen en kijken met tevredenheid vanuit hun fauteuils naar het adembenemende uitzicht op akkers en bossen: de rand van het hout ligt aan het einde van hun tuin. Ze zien paarse beuken, eiken, kastanjebomen. We konden volgende herfst naar de kastanjes gaan om de kastanjes op te halen, dromen de vrouw, gegrild, het zal heerlijk zijn. Plotseling roept de man uit:”Een bier! “Een beer! Ze is verdoofd, ze scant de schaduw van het dier in de ontluikende duisternis. “Waar? Waarvan? “Waar is het? Maar waar is het? En plotseling lacht hij: ze heeft altijd geloofd in haar grappen, ze is een goed publiek…. Er zijn geen beren in de Ardennen, maar waarschijnlijk zijn er binnenkort wolven…. Ze voelde zich even echt midden in een Canadees bos!

Vraag een gratis offerte aan!