Opendeurdag deze zaterdag 23/03 in onze modelwoning in Geldenaken van 10 tot 17 uur (Tiensesteenweg 460 B-1370 geldenaken)

[gtranslate]

Hoeveel kost de bouw van een modern huis

Bij de berekening van het budget voor de bouw van een huis mogen de bouw- en bijkomende kosten niet worden vergeten. Sommige kosten zijn inherent aan elke woningbouw, andere zijn afhankelijk van de individuele planning. Bij moderne huizen spelen het grote woonoppervlak en de moderne verwarmingsmethoden een belangrijke rol. Andere voorbeelden van bijkomende kosten zijn buitenvoorzieningen, de tuin, de garage of de installatie van fotovoltaïsche panelen. De totale kosten zijn sterk afhankelijk van de individuele planning en zijn als volgt opgebouwd:

1. Kosten van het huis

Het huis zelf vertegenwoordigt het grootste deel van de totale kosten. Om de juiste woonruimte te kiezen, is het raadzaam voorbeeldwoningen te bezoeken en te vergelijken. Zoals reeds vermeld, is het raadzaam om aan de hand van het bestek na te gaan welke voorzieningen en diensten precies in de prijs van het huis zijn inbegrepen.

2. Bouw een permanente woning

Als u niet wilt inleveren op de kwaliteit van uw huis, kunt u het beste kiezen voor een permanente woning. Een degelijk huis maakt gebruik van hoogwaardige bouwmaterialen en wordt op traditionele wijze, steen voor steen, gebouwd. Dit heeft voordelen voor de levensduur en de energie-efficiëntie van het huis. Houten huizen zijn duurder dan huizen die volgens andere methoden worden gebouwd, maar ze behouden hun waarde gedurende vele jaren.

3. Andere kosten voor het bouwen van een modern huis

Wanneer u uw budget vaststelt, moet u rekening houden met alle kosten. De bouw is het belangrijkste budget, maar onderschat de andere kosten van de aankoop van grond, een huis en het afsluiten van een hypotheek niet.

4. Kosten voor de aankoop van grond

Elk huis heeft een geschikt stuk grond nodig. De grootte van de grond, en dus de prijs, hangt af van het plan en de grootte van het huis. Als u een tuin wilt, hebt u extra grond nodig.

Er zijn ook administratieve kosten, belastingen en vergoedingen verbonden aan het kopen van grond.

5. Bijkomende kosten van het bouwen

De bijkomende kosten van het bouwen van een huis worden vaak onderschat. Deze bijkomende kosten komen voor in elke fase van het project, van de ontwerpfase tot de voltooiing van de bouw.

Hiervan kunnen we noemen

de aanzet: aansluitingen op de openbare riolering, water-, gas- en elektriciteitsvoorzieningen;
bodemonderzoeken
impactstudies;
EPB-analyse (energieprestatie van gebouwen);
verzekeringen ;

6. Prijzen van moderne huizen

Moderne huizen worden aangeboden in veel verschillende prijscategorieën en zijn er in alle soorten. Naast de woonruimte en het uiterlijk van het huis is vooral de uitrusting bepalend voor de prijs. Bij het vergelijken van aanbieders moet u precies nagaan welke uitrusting en diensten in de prijs zijn inbegrepen, en wel via de specificaties. Let vooral op de verzekeringspakketten en de garanties voor de bouwperiode. Om geld te besparen kunt u het huis het beste afstemmen op uw behoeften en onnodige extra’s vermijden. Een garage of tuin kan eventueel later worden gebouwd.

Vraag een gratis offerte aan!